MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Najczęściej spożywamy bób jako przekąskę, ugotowane nasiona...
fot. pixabay.com/Pantanea_

Groch? Soczewica? A może fasola? Postaw na rośliny strączkowe, dziś mają swoje święto. Tyle uprawia się ich w Polsce

Zupa z bobu

Najczęściej spożywamy bób jako przekąskę, ugotowane nasiona posypane solą to rarytas okresu wiosenno-letniego. Warto wiedzieć, że na bazie tego smaku mogą powstać inne dania, np. zupa. Potrzebujemy 1 litra bulionu warzywnego lub warzywno-mięsnego. Obrany bób (najlepiej ok. 300 g) podsmażamy z cebulą i ząbkiem czosnku i dodajemy do gotowego wywaru. Gotujemy ok. pół godziny, po tym czasie możemy zmiksować całość lub odjąć część nasion, zmiksować resztę i dołączyć bób w całości.

Zobacz również

Pierwszy trening Widzewa. Nowy piłkarz i nowi trenerzy. Zdjęcia

Pierwszy trening Widzewa. Nowy piłkarz i nowi trenerzy. Zdjęcia

Spotkanie z Mieczysławem Gorzką w bibliotece na zakończenie Dni Zduńskiej Woli ZDJĘCI

Spotkanie z Mieczysławem Gorzką w bibliotece na zakończenie Dni Zduńskiej Woli ZDJĘCI

Polecamy

Pulpety z przepisu babci podbiją każde serce. Do sosu trzeba dodać ważny składnik

HIT DNIA
Pulpety z przepisu babci podbiją każde serce. Do sosu trzeba dodać ważny składnik

Masz ten objaw na języku? To znaczy, że nie powinieneś pić kawy

Masz ten objaw na języku? To znaczy, że nie powinieneś pić kawy

Ekspresowe konturowanie twarzy z efektem liftingu. Dwa ruchy i gotowe

Ekspresowe konturowanie twarzy z efektem liftingu. Dwa ruchy i gotowe