MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
8 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Fasolkę po bretońsku zna każdy, ale soję? Okazuje się, że te...
fot. pixabay.com/Jing

Groch? Soczewica? A może fasola? Postaw na rośliny strączkowe, dziś mają swoje święto. Tyle uprawia się ich w Polsce

Soja niczym fasolka po bretońsku

Fasolkę po bretońsku zna każdy, ale soję? Okazuje się, że te nasiona także można wykorzystać w przepisie. Szklankę suchej soi moczymy przez noc, następnie opłukujemy, zalewamy świeżą wodą i gotujemy godzinę. W zależności od wersji – mięsnej lub warzywnej, dobieramy resztę składników. W pierwszym przypadku smażymy boczek, kiełbasę i cebulkę, w drugim może to być papryka z pomidorami i czosnkiem. Zalewamy całość przecierem pomidorowym lub passatą i łączymy z soją. Przyprawiamy i gotujemy jeszcze ok. kwadransa.

Zobacz również

Złote Gody dwóch par w Przemyślu. Uroczyste spotkanie z prezydentem

Złote Gody dwóch par w Przemyślu. Uroczyste spotkanie z prezydentem

Nowi patroni bydgoskich tramwajów wybrani w plebiscycie. Na liście znani i zasłużeni

NOWE
Nowi patroni bydgoskich tramwajów wybrani w plebiscycie. Na liście znani i zasłużeni

Polecamy

Najzdrowsza sałatka świata. Jedz ją codziennie, a będziesz wyglądać młodziej

Najzdrowsza sałatka świata. Jedz ją codziennie, a będziesz wyglądać młodziej

Chcesz zamieszkać nad morzem lub w górach? Szykuj się na spory wydatek

Chcesz zamieszkać nad morzem lub w górach? Szykuj się na spory wydatek

Życiowe rewolucje, przypływ gotówki i gorące uczucie. To czeka cię w lipcu

TYLKO U NAS
Życiowe rewolucje, przypływ gotówki i gorące uczucie. To czeka cię w lipcu