MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Najzdrowsze artykuły spożywcze, czyli te zawierające...
fot. monicore/pixabay.com

Jak przygotować zdrowe jedzenie? 10 kuchennych błędów i sposoby, by ich unikać

Przechowywanie ziół, przypraw i olejów na kuchennym blacie

Najzdrowsze artykuły spożywcze, czyli te zawierające najbardziej nietrwałe związki odżywcze, warto chronić przed działaniem światła – dotyczy to zwłaszcza olejów, ziół i przypraw korzennych. Warto więc zlikwidować wystawę tych produktów w przezroczystych pojemnikach i zastąpić je nieprzejrzystymi opakowaniami albo schować do szafki. Ponieważ korzystne związki zawarte w tłuszczach roślinnych szybciej rozkładają się w temperaturze pokojowej (a zwłaszcza kuchennej, gdy gotujemy lub pieczemy), warto trzymać je w lodówce. To samo dotyczy orzechów, pestek i nasion oleistych.

Zobacz również

Polska - Francja 1:1. Jerzy Engel: Na taki mecz czekaliśmy

Polska - Francja 1:1. Jerzy Engel: Na taki mecz czekaliśmy

Nowe szaty dla Notre Dame w Paryżu. Błysk światła od słynnego projektanta mody

Nowe szaty dla Notre Dame w Paryżu. Błysk światła od słynnego projektanta mody

Polecamy

Czy szczepionka na COVID-19 była skuteczna? Pfizer pozwany za ukrywanie prawdy

Czy szczepionka na COVID-19 była skuteczna? Pfizer pozwany za ukrywanie prawdy

Najprostszy sos malinowy. Wystarczą 4 składniki, a smakuje obłędnie

HIT DNIA
Najprostszy sos malinowy. Wystarczą 4 składniki, a smakuje obłędnie

Są chrupiące, złociste i znikają w mig. Pyszne placki z twarogu i ziemniaków

Są chrupiące, złociste i znikają w mig. Pyszne placki z twarogu i ziemniaków